Skip to content
Name

Music Theatre

Architects
Typologies
Location
Graz, Austria
Year completed
1998
Cost
add
Area
add
Floors
add
3

Description


Graz, Austria, 1998–2008 The building is structured to combine a unit-based volume (the black box of the theatre) and a series of movement-based volumes (foyer and public circulation). Because this organising principle is made constructive, a fluent internal spatial arrangement is actualised, efficiently connecting spaces to each other. The multipurpose auditorium can seat up to 450, and is adaptable to a great variety of performances. The free-flowing space of the foyer is made possible by a spiraling constructive element that connects the entrance to the auditorium and to the music rooms above, thus welding together ‘with a twist’ the three levels of this side of the building. This twist forms a 3D interpretation of the repetitive pattern, executed in the muted tones of stage make-up, which is applied to the facades and then enveloped by a glittering mesh. UNStudio Photography: Christian Richters & Iwan Baan

Want to see this building's images annotated and in higher resolution? Visit us on a tablet, laptop, or desktop.