Skip to content
Name

El Pinar

Architects
Typologies
Location
El Pinar, Rubí, Spain
Year completed
2011
Cost
add
Area
add
Floors
add
0

Description


The community center "El Pinar de Rubí" is located on a 60-meter long plot, east-west oriented and having a strong cross-slope of 52%. The lower façade, near the C-1413-A junction, is located at an elevation of +181. The opposite façade, on a plateau at +189, is the end of a forest that forms part of Rubí's Archeological and Natural Heritage Catalogue. The building is 75% partially buried against a retaining wall that supports the base of the mountain. The project, which extends over the whole plot, has in plan and section the shape of a butterfly. On the left wing, which has two stories, there is an auditorium and, above it, a nursery for the neighborhood children. On the right wing, distributed among three stories, there is a small gym, classrooms for adults, the exhibition area and the social premises.

Want to see this building's images annotated and in higher resolution? Visit us on a tablet, laptop, or desktop.

Images


el-pinar_built_exterior_jordi-surroca
Exterior | Built
el-pinar_built_exterior_jordi-surroca
Exterior | Built
el-pinar_built_exterior_jordi-surroca
Exterior | Built
el-pinar_built_exterior_jordi-surroca
Exterior | Built
el-pinar_built_interior_jordi-surroca
Interior | Built
el-pinar_built_interior_jordi-surroca
Interior | Built
el-pinar_built_interior_jordi-surroca
Interior | Built
el-pinar_built_interior_jordi-surroca
Interior | Built