Skip to content
Name

Scitech Redevelopment

Architects
Typologies
Location
Beijing, China
Year completed
2011
Cost
add
Area
add
Floors
44
0

Description


Beijing, China, 2011



The Scitech mixed-use redevelopment is located on a crossing point of traditional and modern developments in the Chinese city of Beijing. The site is adjacent to the city's east-west central axis leading to the Tiananmen Square. The massing strategy for the plot focuses on creating optimal links between the mixed-use programming of the redevelopment, whilst interweaving a dense low rise development with a high rise component. Simultaneously, through phasing the redevelopment, the existing retail mall is integrated into the design from the outset.



In the low rise portion of the new development, a series of connected courtyards organise the different programmes around the user flows to form an urban carpet. This provides outdoor and indoor spaces which combine programmes through internal and external links. This five to seven storey high podium is designed as an undulating landscape that organises the traffic flows on its perimeters, whilst providing interior green and sheltered spaces for pedestrian access.

The high rise towers emerge from the low rise development and provide singular usage for hotel and office premises. In the intersection with the low rise podium, functions are allocated accordingly to create maximum synergy between activities in the low rise zone and the towers. The public zones in the towers are highlighted by connected atria and voids.



The podium is primarily dedicated to retail function with 5 levels underground and 8 Levels above ground, including spa and conference facilities located within the upper floor and roofscape. Three underground levels provide parking facilities, whilst the remaining two house a supermarket, food court and programmatically arranged drop offs to sustain the ground level for pedestrians. These levels have visual links and vertical circulation to the upper levels through a series of voids. The main circulation concept utilises clustered atriums instead of one central atrium. This concept enables stretched diagonal visual and physical links as well as local aggregations of varied atmospheres. UNStudio

Want to see this building's images annotated and in higher resolution? Visit us on a tablet, laptop, or desktop.

Images


scitech-redevelopment_built_exterior_unstudio
Exterior | Built
scitech-redevelopment_built_exterior_unstudio
Exterior | Built
scitech-redevelopment_built_exterior_unstudio
Exterior | Built
scitech-redevelopment_built_exterior_unstudio
Exterior | Built
scitech-redevelopment_built_exterior_unstudio
Exterior | Built
scitech-redevelopment_built_exterior_unstudio
Exterior | Built
scitech-redevelopment_built_exterior_unstudio
Exterior | Built