Skip to content
Name

Renovation and extension Rijksmuseum Twenthe

Architects
Typologies
Location
Enschede, Netherlands
Year completed
1992
Cost
add
Area
add
Floors
add
1

Description


Enschede, Netherlands, 1992–1996

The museum built in 1928 was traditionally divided into a series of rooms. The renovation of the museum structure entailed the introduction of extensive climate and technical installations, additional exhibition space, a new circulation system and entrance area. A multi-functional pavilion, positioned directly opposite the entrance, was added to the existing structure and the routing system was improved throughout the museum, lining up the openings to the different rooms and increasing the incidence of light. The large, new space for temporary exhibitions is obtained by roofing over one of the two courtyards. The second courtyard remained open and was landscaped by Lodewijk Baljon. UNStudio

Want to see this building's images annotated and in higher resolution? Visit us on a tablet, laptop, or desktop.

Images