Skip to content
Name

Prince Claus Bridge

Architects
Typologies
Location
Utrecht, Netherlands
Year completed
1998
Cost
add
Area
add
Floors
add
0

Description


Utrecht, Netherlands, 1998–2003

The single-pylon bridge connects an austere post-war neighbourhood of Utrecht with a new high standard business area. The torsion, constructive pylon of the bridge transforms geometrically from a cone form at the top descending into a box shape as it connects with the main deck. The deck is split into four separate lanes which enables difference in steepness for slow and motorised traffic. UNStudio

Want to see this building's images annotated and in higher resolution? Visit us on a tablet, laptop, or desktop.

Images


Exterior | Built
Exterior | Built
Exterior | Built
Exterior | Built
prince-claus-bridge_built_exterior_unstudio
Exterior | Built