Skip to content
Name

Galleria Department Store interior

Architects
Typologies
Location
Seoul, South-Korea
Year completed
2003
Cost
add
Area
add
Floors
add
0

Description


Seoul, South-Korea, 2003–2004

The Galleria Department Store project had two main goals. The first was a new façade that projects a lively, ever changing surface and the second was the renovation of the interior into a luxurious integrated design. Inspired by the catwalk the customer finds himself immersed in the world of fashion while moving through the generous corridors. The interior design focuses on the elimination of superfluous details and introduces two new integrated Big Details; the escalator which becomes a moving event space, and the ceiling lighting which becomes a device providing a fluent directionality and dynamics to the shop floors. For the main circulation corridors (catwalks) the lighting is integrated within the dropped ceiling. The illumination of the corridor is designed as a continuous lighting element in the form of linear rails which follow the directions of the pathways below. UNStudio

Want to see this building's images annotated and in higher resolution? Visit us on a tablet, laptop, or desktop.

Images